Vondeling 2021 1600

De Verschrikkelijke Vondeling lespakket

Beste docent,

Helaas zijn alle voorstellingen van De Verschrikkelijke Vondeling afgelast vanwege de geldende maatregelen op het moment. Gelukkig is er een goede registratie beschikbaar van deze voorstelling die jullie kunnen bekijken in de klas. Speciaal voor deze registratie hebben we een voor- en nagesprek opgesteld waar je gebruik van kunt maken. De vragen sluiten aan bij de voorstelling en kunnen helpen een interessant nagesprek te voeren, om toch in de buurt te komen van een echte theaterbeleving.

Daarnaast is er een podcast beschikbaar die je kunt luisteren na de voorstelling, die verdergaat op de thematiek van de voorstelling: Hoe is het om anders te zijn dan de anderen? Tot slot kun je een dramales geven die ook aansluit op dit thema. Alles bij elkaar een compleet pakket om zelf in de klas aan de slag te gaan met De Verschrikkelijke Vondeling.

Deze pagina en het lesmateriaal zijn tot de voorjaarsvakantie beschikbaar.

Veel plezier en hopelijk tot snel weer live in het theater!


De video is beschermd met een wachtwoord, dit is QUASIMODO (let op de hoofdletters).

Speel de video af op volledig scherm voor een nog mooiere ervaring! Zie je geen fullscreen optie? Klik dan hier voor een fullscreen weergave.

 

Lespakket

DEEL 1: DE VOORSTELLING

Vragen om te stellen voordat je de registratie gaat kijken:

  • Wie is er wel eens naar een theatervoorstelling geweest?
  • Deze voorstelling wordt gespeeld in een kerk, zou dat heel anders zijn dan in een theaterzaal? Wat zal er anders zijn? Waarom zou het in een kerk zijn?
  • De titel is: De Verschrikkelijke Vondeling. Wat is een vondeling?
  • Wat verwacht je van de voorstelling als je de titel hoort?
  • Ken je het verhaal van de klokkenluider van de Notredame? Wat weet je hiervan? Het verhaal is hierop gebaseerd, leuk om te kijken welke elementen je hieruit herkent.

Je kunt de registratie natuurlijk in één keer bekijken, je kunt hem ook halverwege pauzeren. Een goed moment hiervoor is op 40 minuten, wanneer Quasi naar bed gaat. De meeste vragen zijn ook al geschikt om na 40 minuten te stellen.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]