Cover Combi.E4e824d37b7c

Wie zijn wij?


Wij zijn één familie: TAQA Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar horen bij elkaar. Samen vormen deze gebouwen belangrijke locaties in het culturele hart van Alkmaar. Stap uit je dag en beleef de mooiste voorstellingen, concerten en exposities!

TAQA Theater De Vest
TAQA Theater De Vest, gelegen aan het Cultuurplein in Alkmaar, is een in alle opzichten toegankelijk theater waar je een breed scala aan voorstellingen uit binnen- en buitenland kunt beleven. In de comfortabele Grote Zaal (700 stoelen) en Kleine Zaal (280 stoelen) kun je genieten van uiteenlopende genres als cabaret, musical, toneel, opera, jeugd, dans, klassieke muziek en theaterconcerten. Deze voorstellingen gaan veelal gepaard met vrij toegankelijke extra’s, zoals inleidingen, nagesprekken, workshops of meet & greets. Het theater is goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van het treinstation en diverse bushaltes. Voor een complete middag of avond uit, combineer je je theaterbezoek met een lunch, diner of een borrel in ons theatercafé: Grand Café Klunder. Met een professioneel, toegewijd team en een eigentijds en gastvrij ontvangst, maakt TAQA Theater De Vest van elk bezoek een bijzondere belevenis voor alle inwoners van Alkmaar en wijde omgeving. TAQA Theater De Vest is dé plek om even te ontsnappen aan de sleur van alledag. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen.

Grote Kerk Alkmaar
De Grote Sint Laurenskerk, of kortweg de Grote Kerk, in Alkmaar is een imposant bouwwerk uit het begin van de 16de eeuw. Al honderden jaren vormt het indrukwekkende, gotische pand een plek om samen te komen voor Alkmaarders van alle soorten en maten. Met haar hoge gewelven, kleurrijke glas-in-loodramen, antieke orgels en vele kunstwerken is het geen verrassing dat de kerk al eeuwenlang de bijnaam ’Sieraad van de Stad’ draagt. In 2018 werd het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk gevierd met diverse feestelijke evenementen en de thuiskomst van een meesterwerk. De monumentale Grote Kerk heeft inmiddels geen religieuze functie meer, maar is met een goedgevulde jaarlijkse agenda van foto-exposities, klassieke concerten en andere evenementen tegenwoordig de culturele huiskamer van Alkmaar. Zo nu en dan worden nog wel kerkelijke werken, zoals J.S. Bachs ‘Matthäus Passion’, ten gehore gebracht in de hiervoor uiteraard zeer geschikte ambiance van de kerk.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]