Ondernemendalkmaar 052

De Grote Kerk als eventlocatie


In het centrum van de kaasstad Alkmaar ligt de historische Grote Sint Laurenskerk (1470-1520). Dit monumentale kerkgebouw in de stijl van de Brabantse gotiek is sinds 1996 in gebruik als multifunctioneel centrum.

De middeleeuwse entourage gecombineerd met de toepassing van moderne materialen in de nieuwe voorzieningen maakt het gebouw bijzonder geschikt voor haar huidige bestemming. Als een van de grotere locaties boven het Noordzeekanaal is de Grote Sint Laurenskerk zeer geschikt voor evenementen. Het gebouw is goed geoutilleerd met onder andere 220 V en 380 V aansluitingen, verwarming, vrij indeelbare paneelwanden, gordijnafscheidingen, verplaatsbare podiumdelen en stoelopstellingen, licht- en geluidsinstallatie, voorzieningen voor TV-opnames en aansluitingen voor een mobiele keuken.

Historisch karakter met moderne voorzieningen
De beschikbare 'vlakke vloer' van circa 2.500 m2 en uitstekende cateringvoorzieningen maken het gebouw onder andere geschikt voor tentoonstellingen, beurzen, congressen, symposia, (burgerlijke) huwelijken, recepties, diners, lezingen, manifestaties, concerten en examens. In 1996 is de in- en exterieurrestauratie van de Grote Sint Laurenskerk voltooid. Met behoud van het historische karakter zijn er moderne voorzieningen aangebracht om het kerkgebouw geschikt te maken voor multifunctioneel gebruik.

Alkmaar ligt op slechts 30 autominuten vanaf Schiphol. Binnen loopafstand van het kerkgebouw liggen vier parkeergarages, die vanaf de ringweg snel te bereiken zijn, terwijl het NS station op 10 minuten loopafstand ligt.

Meer informatie?
Bel of mail met Shanna Somers voor informatie of een vrijblijvende afspraak om het gebouw te bekijken: 072 - 548 98 64 of ssomers@grotekerk-alkmaar.nl. Of stel uw vraag online.

Bekijk hier de plattegrond van de Grote Kerk.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]