IHOZ Poster FINAL (1X1)

Tip: Collectief BLAUWDRUK - Ik Hoop Op Zegen (i.s.m. Karavaan)

DO 28 MRT

Een Endgame van de Zee in één Bedrijf

Het jaar is 2124, de plaats Alkmaar. Nadat de rest van Nederland ten onder is gegaan door de stijgende zeespiegel, verweert één laatste stad in Noord-Holland zich als laatste tegen de woeste zee. Nu ook hier de inmiddels 14 meter hoge dijken op springen staan, is de keuze aan burgemeester Gijsbrecht: wordt het pompen of verkassen?

Ik Hoop Op Zegen gaat over de mens die zich niet langer aanpast aan de wereld, maar die wereld trots naar zijn hand zet. Verbindt die trots of verblindt het ons? Hoe lang kan de rest van de natuur onze beheers-drang nog aan? Hoe ver gaan we voor het behoud van onze nationale identiteit? In deze radicale herschrijving van Vondels Gijsbrecht van Amstel duikt Collectief BLAUWDRUK in Nederlands omstreden geschiedenis. In de oude botenloods van de Broekerveiling gaan we kopje onder in nationale trots en klimaatproblematiek en proberen we in politiek stormachtige tijden ons hoofd boven water te houden.

Ik Hoop Op Zegen is het eerste deel van de veelgeprezen Privilege-trilogie van Collectief BLAUWDRUK. Het is de eerste voorstelling die het collectief maakte en het enige stuk dat BLAUWDRUK nog niet in Alkmaar heeft gespeeld. Van 16 t/m 26 mei brengt het stadsgezelschap van Alkmaar een hernieuwde versie van deze succesprimeur in zijn thuisstad.

Ga naar de website van Karavaan voor meer informatie en tickets.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]