Vest Kerk Combi 630 314

Jaarverslag 2023

DO 30 MEI

Met trots kijken we terug op een buitengewoon jaar, waarbij de bezoekersaantallen in zowel Theater De Vest als de Grote Kerk onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.

Uitverkochte zalen bij diverse seriebespelingen, muzikale tributes en cabaretvoorstellingen waren eerder regel dan uitzondering. Onze gratis festivals, Zomer in De Mare, Zomer op het Plein en Vest in de Stad, wisten een breed publiek te verrassen en te verwonderen. Ook het nieuwe glas-in-loodkunstwerk van Fiona Tan, Het Grote Raam, trok veel belangstelling. We kijken met voldoening terug op de goed verlopen activiteiten rondom Alkmaar Ontzet 450 jaar, zowel in het theater als de kerk. Daarnaast bracht het jaar tal van grote en bijzondere evenementen, die we zowel mochten ontvangen als organiseren. In samenwerking met onze horecapartner, Grand Café Klunder, hebben we een zeer succesvol jaar achter de rug.

Ook de tentoonstellingen in de Grote Kerk trokken veel belangstelling, met Nieuw Licht van Folkert de Jong en de foto-expositie 1% van fotograaf Rick Akkerman als hoogtepunten. Intern hebben we hard gewerkt aan vernieuwing binnen onze organisatie. We hebben een nieuwe strategie geformuleerd, een visiedocument uitgewerkt, diverse teamplannen opgesteld en onze merkstrategie geüpdatet. Deze inspanningen leggen een solide basis om in 2024 te starten met de implementatie en verdere uitwerking van onze nieuwe plannen. We zijn dankbaar voor de toewijding en inzet van al onze medewerkers, partners, stakeholders en natuurlijk onze bezoekers die hebben bijgedragen aan het succes van het afgelopen jaar. Als organisatie kijken we met vertrouwen naar de toekomst. We zijn vastberaden om onze positie verder te versterken en blijven ons inzetten voor innovatie, duurzaamheid en groei van het culturele leven in Alkmaar.

Bekijk het volledige jaarverslag.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]